Agrikamp Akkerbouw - Nieuwsarchief 2014

Uien rooien
Na drie regenachtige weken kon begin september begonnen worden met het rooien van tweedejaars plantuien. Uiteindelijk werden de laatste uien gerooid op 10 september.

image image

Voortgang Juli
Op 18 juli zijn de eerste aardappels gerooid. De opbrengst en kwaliteit van deze oogst is meer dan goed.

Met een vochtpercentage van rond de 14% is op vrijdag 25 juli de laatste wintertarwe geoogst. Ook hier zijn de opbrengsten, rond de 10 ton per ha, goed te noemen.

Daarnaast is op zaterdag 26 juli gestart met het zaaien van de eerste groenbemester. Het betreft hier Bladrammenas.

Eerste aardappelen rooien
Op 4 juli zijn de eerste aardappels van het seizoen 2014 weer geoogst.

image

Suikerbieten rooien
Allereerst willen wij de bezoekers van onze website een voorspoedig en succesvol 2014 wensen! Hopelijk mag het ook voor ons akkerbouwbedrijf een goed jaar worden.

Op 2 december is de loonwerker begonnen met het rooien van de laatste suikerbieten. Het was toen prachtig weer en de omstandigheden nat maar goed. Vervolgens is het land direct geploegd en ingezaaid met wintertarwe. De bieten stonden op lichte grond dus deze laat zich gemakkelijk bewerken. Half december zijn daarna de allerlaatste bieten geoogst. Ook hier konden we nog tarwe zaaien. De bieten hadden een (voor ons) hoog suikergehalte van 17,4%.

Alle bewaarcellen zitten dit jaar vol met kwalitatief goede producten. Dit geldt zowel voor de aardappelen, rode uien en gele uien. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Inmiddels zijn alle werkzaamheden op het bedrijf afgerond. Hopelijk krijgen we nog wat vorst zodat de grond goed kan verweren, wat de structuur ten goede komt. Eind februari of begin maart zullen hopelijk de eerste plantuien weer de grond in gaan.

Ook het bouwplan voor 2014 is opgesteld:

  • 77,5 hectare wintertarwe
  • 51 hectare suikerbieten
  • 40 hectare uien (20 ha gele tweedejaars plantuien, 10 ha rode zaaiuien, 10 ha gele zaaiuien)
  • 52 hectare aardappelen
  • 4 hectare conserven
  • 9 hectare grasland
image image

image image

image