Agrikamp Akkerbouw - Nieuwsarchief 2008

Nieuwe Trekker - John Deere 7530
Op 15.12.2008 heeft Agrikamp zijn nieuwe trekker, een 159 kW (213 PK) sterke John Deere 7530 in gebruik genomen. Deze zal de New Holland TM 190 vervangen. De nieuwe trekker is direct begonnen met het ploegen van de laatste 25 hectare waar bladrammenas op staat.

John Deere 7530 John Deere 7530

De afgelopen maanden zijn wij op ons bedrijf erg druk geweest met de oogst van alle gewassen. Inmiddels wordt er alweer hard gewerkt om het land te ploegen en ook is de eerste wintertarwe gezaaid.
In juli werd begonnen met het dorsen van de wintertarwe wat in de maand augustus werd afgerond. Ook de aardappelen van het ras Première en de tweedejaars plantuien werden gerooid. In de maand september werd het tweede ras aardappelen, de Miranda's en ook de zaaiuien gerooid.
In de huidige maand, oktober zijn de eerste suikerbieten gerooid en geleverd waarna direct is begonnen met het ploegen en zaaien van wintertarwe op deze percelen.

wintertarwe wintertarwe
De eerste geoogste wintertarwe van 2008 Het dorsen van wintertarwe

wintertarwe uien
Het zaaien van wintertarwe voor de oogst van 2009 Het ploegen van een perceel waar dit jaar uien werden geteeld

uien 28-6 De aardappels staan in bloei

Vanaf de eerste week van juli zullen er op ons bedrijf weer nieuwe uien leverbaar zijn. Dit zijn tweedejaars plantuien van het ras Jet Set en Jagro.

uien aardappelen
Stand van de tweedejaars plantuien op 19 juni De stand van Première aardappelen op 6 juni

Ook zullen er vanaf de derde en/of vierde week van juli nieuwe aardappelen van het ras Première leverbaar zijn. Deze zeer smakelijke bloemige aardappel heeft een gele gladde schil met lichtgeel vruchtvlees. De rondovale knollen zijn zuiver van kleur en hebben een uitstekende smaak. Ook is deze aardappel geschikt voor het bereiden van frites.